søndag den 11. september 2011

Lære om DK mens at jeg var i Mex?

Far havde fødselsdag her forleden, hvor han fik i gave en bog som hedder "det danske vejr". Vi sad og talte mens Natasha kiggede i bogen og sagde i ny og næ at der var et flot billed. Det fik mig til at tænke over hvor almindelige billederne var og dog... jeg synes at den danske natur er så meget smukkere nu, end den var før jeg tog afsted. Det fik mig til at tænke over hvorfor det kan være at jeg efter Mexico værdsætter Danmark mere nu end før. En tanke førte til den næste og det gik op for mig at jeg før min tur til Mexico havde vænnet mig til tingene i Danmark og ikke lagde mærke til alle de særværdigheder, der forekommer i Danmark fra dag til dag. Så det at nyde regnvejret en sommerdag eller at bøgebladene springer ud i maj, er blevet til noget specielt for mig i stedet for hverdag. For at konkludere har lært at nyde Danmark, efter at jeg var væk fra det.

Dette gælder ikke kun indenfor vejret og naturen, men også menneskerne og deres adfær. Jeg har savnet hvordan at danskerne går hurtigt på gaden, hvordan skolerne virker og hvordan ungdomskulturen er. Jeg kan efter dette år virkelige sige: "du ved ikke hvad du har, før du mister det".

Så er jeg jo også heldig at jeg nu også kan, ved at være i Danmark, lære lidt mere om Mexico, som jeg ikke kunne se før. Mest af alt hvordan forholdene til hverdagen var derovre, specielt i skolen. Jeg har indtil videre ikke fået en eneste karakter på Ørestad gymnasium, mens at jeg første skoledag i UdeM allerede fik en test, som blev vurderet. Jeg savner faktisk meget det at jeg ikke får karakterer så ofte, da jeg nu ikke ved på hvilket niveau jeg ligger. Det motiverer mig også mere at vide, at man har gjort en flot præstation. Dog er der også dårlige sider ved at få karakterer specielt så tidligt på året. Folk er kommet fra forskellige folkeskoler og 10 klasser, så niveauet er meget variabelt fra person til person i min klasse, og de burde blive bedømt på om de er engageret og lærer de ting de burde i gymnasiet og ikke deres viden fra folkeskolen. Ihvertfald for at komme tilbage på sporet igen så er alle disse små ting, som ellers var blevet hverdag, begyndt at være det jeg savner allermest i min tilværelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar