tirsdag den 30. august 2011

YFU ES

ES=Evaluering Semenarie... eller sagt med andre ord: en weekend fyldt med samtaler, historier og sketches. Grunden til at ES finder sted, er for at alle returnees (folk som kommer hjem fra et udvekslingsophold) kan blive introduceret til hvad der gemmer sig i fremtiden for dem, og så de kan tale om hvordan det er gået. Programmet startede kl. 18:00 fredag aften (dog ankom jeg senere) og sluttede søndag eftermiddag.
Vi lavede massere af aktiviteter, såsom et kortspil hvor man, udfra det kort man trak, skulle fortælle en enten negativ, positiv eller sjov oplevelse inden for 4 forskellige kategorier (familie, skole, venner og rejser). Der blev også fremvist en del sketches om fx husbesøg, fremtidig student interview osv. Hvor de viste "worse case scenarios" såsom en familie, som stillede mærkelige spørgsmål og gav yfu'erne ALT for meget kage. Der blev også talt en del om hvordan vi kan medvirke i regionerne, til fx O-møder (orientations møder) og møder med folk som skal til at tage på udrejse.
En ting som vi blev opfodret til, var at komme til en by i Jylland kaldet Rebild, for at deltage i en 5 dages fest med kun returnees. Til Rebild fejrer de bla. 4.juli ((USA's uafhængigheds dag)De fleste udvekslings studenter tager til USA), som er verdens største uden selve USA, og i år 2011 er det 100. år siden at fejringen startede.
Om lørdagen havde vi gallafest med diplomoverrækkelser og derefter aftensmad og massere af øl. Under overrækkelsen af diplomer begyndte tårene at trille ned af kinderne på mig. Der var blevet holdt en tale og de havde efterfølgende bedt os om at lytte til en sang som muligvis ville betyde en del for os... de spillede "My way" af Frank Sinatra (http://www.youtube.com/watch?v=6E2hYDIFDIU). Hvis i lytter til teksten vil i forstå mig og hvorfor jeg brød sammen.
Alt i alt en fed weekend og ihvertfald ikke sidste gang jeg skal mødes med YFU'er

Ingen kommentarer:

Send en kommentar