søndag den 21. november 2010

Gammelt indlæg, Jonas og Los Vulbos.

Hej allesammen.
nu har der jo passeret en del tid, siden jeg sidst skrev, så der er sket en hel masse ting.
for det første er jeg blevet næsten flydende i det spanske. jeg kan holde samtaler kørende og jeg er begyndt at forstå mine lærere.

Her i monterrey er vi 5 personer fra YFU og 1 som bor lidt udenfor byen. blandt os 6 er vi 2 danskere; Jonas og mig. Jeg har været så heldig at have en fantastisk familie mens jeg har været herovre. Jonas har ikke været så heldig. Hans familie manglede kommunikation og stabilitet. fx i min familie sidder vi nogle gange og snakker en hel aften om alt muligt mellem himmel og jord. det gjorde de aldrig i Jonas' familie.
der er nu gået 2 måneder siden det gik op for Jonas at hans familie måske ikke var det bedste for ham, så ham og mig (praktisk talt kun mig) satte os ned og skrev et 2 siders brev til YFU om hans stilling. han har nu endelig flyttet familie sidste torsdag.
jeg fandt ud af det her i torsdags altså en uge efter. Jeg er virkelig sur på ham, da jeg føler han er fuldstændig ligeglad med alt den hjælp både mig og min mor har ydet. Hvor svært er det at skrive en mail der siger tusinde tak for hjælpen og at han har flyttet familie!?

Anywho så fandt jeg et gammelt indlæg som jeg har haft liggende i mine noter siden 16/8-10 så faktisk anden dag jeg var i Monterrey:
"Det er helt vildt så meget den mexicanske skole minder om den danske! alle taler højlydt og det virker som om respekt til læreren ikk findes, dog accepterer læreren det og er åbenbart ligeglad.
Læreren kalder navne for at tjekke om alle er her og tjekker om alle har deres bøger med og lavet deres lektier. Det tog ca. 15 min. af timen. de går åbenbart mere op i at sørge for at folk er forberedte end at lære noget nyt."
Hahahaha, det her er ikke ligefrem helt præcist. Dog er der mange gange hvor at alle taler og læreren ikke bliver sur, men for det meste er det det modsatte xD. Lektierne og karaktere er dog meget vigtige. alt roterer faktisk omkring dem.

Los Vulbos er et band som er fra monterrey og synger på spansk. De er faktisk super gode og det bedste af det hele er at de fem som spiller i bandet er nogle af mine bedste venner herovre :D. Cesar, Juan, Emilio, Gerardo og Andrés, er alle super dejlige mennesker og jeg er sammen med dem hver uge. Deres debutplade bliver udgivet i Januar/februar så de arbejder meget her for tiden :(. Men selv i hverdagene om aftnerne er jeg sammen med dem (hvilket er usædvanligt her i mexico).

2 kommentarer:

 1. Rasmus, mi hijo! I think there are a number of lessons to be learned from your experience with Jonas:

  1. Whenever you perform an act of kindness do not expect gratitude in return. This way you will never be disappointed. The fact that Jonas does not understand simple decency is something that will hurt him in the future. The important thing is that you recognize the proper way to behave.

  2. No act of kindness will ever go unpunished - a very cynical Russian saying. Seems like Jonas layed his problems on your shoulders and you got Ericka involved to help you with the burden. Next time consider this - you cant (and should not) help people who are unwilling to help themselves.

  3. You gained experience writting a long letter in English that achieved the desired result. Kudos to you my boy!

  SvarSlet
 2. haha im laughing alot at the last comment. what would have been more impressive would be if it was in spanish. :D

  SvarSlet